Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

viernes, 27 de abril de 2012

Desnonament a l'Hort Urbà

Durant el matí d'avui, divendres 27 d'abril, s'ha presentat una patrulla de la Policia Nacional en el segon Hort Urbà alliberat a la ciutat de Palma de Mallorca. Després de més d'un mes de la presa del solar per part dels seus propietaris -el poble- (després de 37 anys d'abandó)i de netejar-ho exhaustivament de mala herba i residus, de treballar la terra per al seu posterior cultiu, diversos integrants d'aquesta iniciativa han estat desallotjats pels cossos de seguretat de l'estat després de intimidatòries advertències.


Diversos operaris manats per l'ajuntament han procedit al tapiament de les dues portes d'accès amb blocs i ciment. Aquests operaris, auspiciats per la Policia, s'han comportat de forma grotesca amb els veïns implicats en l'alternativa ciutadana, fins al punt de mentir a un ciutadà que per allà passava i volia interessar-se per l'ocorregut etzibant-li que es conreava marihuana i que ell era testimoni d'això. L'obrer en qüestió asegurava tenir fotografies de tal pràctica. Aquesta bajanada, ha omplert d'indignació a diversos treballadors de l'hort els quals s'han dirigit a ell i a l'agent allà present perquè s'identifiqués i així poder presentar una denúncia formal. L'operari a negat identificar-se davant la passivitat de l'agent, el qual ha mostrat una actitud ofensiva contra els possibles denunciants, declarant així que era la seva paraula contra la del senyor i que "vosaltres també dieu que la policia tortura i assassina" intentant equiparar dites accions a un resultat d'impunitat.



Al mateix temps, el primer Hort Urbà que es va alliberar fa ja diversos mesos,i que es troba en un estat exultant de cultiu i bona salut, al carrer Joan Maure Bisbe, ha clarejat amb la troneta d'aigua tapiada per Emaya, deixant a l'Hort sense la possibilitat de seguir sent regat. Entre la primera expropiació (ja que el solar pertany al poble) i el boicot del sistema de reg del segon, és clar que les autoritats empenyen sense rubor al ciutadà sense recursos a la podredumbre i a la impossibilitat de posar en pràctica alternatives en aquests temps de crisis en la qual ens han sumit els que avui es lucran d'ella.


"Compra, consumeix i calla. I si no tens recursos, et fots" ens diuen amb descaradura i sense vergonya en el seu llenguatge no verbal.


S'equivoquen si pensen que anem a abandonar. Sempre existirà alternativa als seus pals a les nostres rodes.


Mallorca seguirà lluitant, Palma seguidà batallant, el poble internacional s´aixecarà i tota aquesta generació serà amb vida per presenciar-ho.

1 comentario: