Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

domingo, 13 de mayo de 2012

El 12M i l´estat policial

Eren casi les 17h del horabaixa quan pas-sabem per Plaça Espanya en direcció Passeig des Born per unir-mos a la manifestació global del 12M. Policia a plaça en aquells moments, més de una de-cena aproximadament, vigilant tot moviment. Arribam a Passeig del born, ens unim a la manifestació i sortim direcció Jaume III, passam per Passeig Mallorca, Avingudes, i arribam a Plaça Espanya.


A diferència d´alguns companys, estic sorprès gratament per la assistència ciutadana. Feim un primer recompte de entre 4000 i 5000 persones. No son poques, lluitaben -els convocants- contra un dia solejat de puta mare que convidava a molts a gaudir d´un dia de platja. Les 17h també ens pareixia un poc prest però, finalment (com comentava abans) hi ha una assistència ideal per demostrar una vegada més que estem més vius i en-rabietats que mai.


La mani es mostra lúdica, combativa, vigorosa, de sang calenta, d'Esperit proletari, de cordes vocals àvides de contrèurerse, de vibrar. Mans que volen tocar al cel, el volen desdibuixar, tot al uníson de les llibertats que hens son arravatades. 


L'assemblea, un cop tots a la plaça, recorda vells temps. Temps de solidaritat entre la gent de classe, de tendresa, de reparació de dignitat, de complicitat de generacions. Tots som un sol individu, amb les mateixes frustracions i objectius: justícia social i futur digne, els que hens mereixem. Però aquest sistema i els pilar que el s'ostenten, han encès la llum d'alarma. El 1% que mantén la seva hegemonia, sent el nostre clam, i molla els seus gossos entrenats per la defensa del nou feudalisme del segle XXI. 


Son les 00h de la nit. L'assemblea en mantén a Plaça amb un bon nombre de participants dispost a seguir allà fins que ells vulguin, es terra al que seuen es seu i el cel que els vigila de les ànimes somiadores. Hens trobem rodejats per furgonetes de policia nacional, motos i un nombre de agents que perfectament poden arribar a les 100 unitats. Comença la intimidació. Adverteixen dues vegades que la seva intenció es desallotjar, que es posaran els cascs si en una estona no hem partit i procediran a treure'ns de la plaça pública, de la plaça del poble. 


La policia es reuneix en grups. Tenen totes les vies de plaça acordonades. Puc visualitzar amb una primera ullada 4 grups amb casi dues desenes d'agents a cada una d´elles. Es comencen a canviar la roba (roba de combat) i a possarse el cascs i els escuts com si de fletxes, llances i espases disposesim. Les motos formen a la part sud de plaça. A cada costat de noltros (seguts ja al terra) hi ha una diferent formació policial. El cap de policia torna a informar: "Si en deu minuts no desallotgeu, jur per els meus fills que ho farem noltros". Ens preparem. Entrellaçam els braços, les cames, el que podem, feim pinya. Junts som més forts i ho sabem. 


L'Estratègia és clara: Resistència pacífica. Passen els 10 minuts de plaç i comença el despropòsit. Ens van desallotjant d'un en un. D' entre 3, 4 i a estones 5 agents ens van treguen de la nostra estimada Plaça Islàndia. Els agents estan visiblement nirviosos i no dubten en exercir més força de la necessària per reduir els ciutadans que no volen marxar per el seu propi peu. Estic rodejat de tots els meus companys. Uns poden resistir més que els altres. Veig aferrades per el coll per reduir, colços als clotells, torçades de monyeques i activistes dels drets humans arrossegats per el terra com si d'un pedaç vell es tractés. Un agent ens grava constantment amb una vídeo càmera, es un desallotjament "exemplar" i així ho volen vendre. No han pegat porrades a gent indefensa que no fa res il·legal, ha gent que també defensa els seus drets, sí, els d'aquets funcionaris de l'estat. Ha de quedar gravat... que exemplar, quina feina més ben feta. El vídeo- agent es deixà la càmera a la anterior càrrega policial l´any passat, justament!. 


Qualcuns agents estan accelerats, d´altres no tant. El que dóna l´ordre a seguir per evacuar de persona en persona, té l'atreviment de mollar un " esto es ridículo". Estem d´acort amb ell!! Es ridícul que casi 100 agents treguin d´una plaça pública a uns ciutadans que només estaven asseguts, sense sacs de dormir, sense tendes de campanya, sense fer escàndol, mostrant el respecte i la humanitat que ells han perdut obeint ordres anti democràtiques e injustes. 



La Poli sua, sua i s'esforça de valent, un a un, amb intervals de paciència i no tanta paciència. Ja som totes fora. Ho han aconseguit. Ara tots som al parc de Ses Estacions. Feim assemblea. Només ha canviat el lloc, quin absurd!!!. Uns 100 policies cobrant la hora extra de luxa per canviar d'ubicació unes centenes d´indignats. Qui troba sentit a aquests procediments? Diners públics malgastats en moure gent d´un lloc a 60 metres del mateix. Tot es kafkià.


Acordam fer assemblea a les 12 del mati a plaça Espanya i concentració al mateix lloc però a les 19h. Ambes coses en senyal de protesta per el dret que hens ha estat afanat a un estat que es diu democràtic.


Al Twitter no deixem d´informar. Rebem missatges d'ànim dels nostres germans d'Oviedo, de Saragossa, de Madrid, de diferents parts de Catalunya, de companyes anònimes... és el nostre combustible: La solidaritat de les nostres germanes i germans. Ara toca descansar, es tart, però queden forces per un darrer clam... Visca la classe obrera (la cual cada vegada és més evident que les forces repressives de l'Estat no pertanyen) i la lluita treballadora.



Lluitaren i ho aconseguirem amb ajuda de la perseverança perque és virtut REVOLUCIONARIA i camí cap a la victòria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario