Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

martes, 14 de agosto de 2012

Xiulada al Rei d'Espanya i President del Govern


Amb motiu de la visita del president del govern Mariano Rajoy al rei Juan Carles, s'han congregat aquest matí enfront del Palau de Marivent una mica més de trenta persones per manifestar el seu rebuig a les gestions de l'executiu i del monarca.

Eren les 12 del matí quan, en la costa de davant del palau on la Policia els ha fet situar-se, començaven a sonar trompetes, xiulets, casseroles i crits carregats d'indignació i disconformitat.

Entre les consignes que s'han llançat han pogut sentir-se al uníson "Aquesta monarquia és una porqueria" "Ho diuen democràcia i no ho és" "Juan Carlos, Sofia, la olla está vacia" "Rajoy dimissió" "Rajoy pinocho, trabaja de ocho a ocho" "Jo retallaria a la Monarquia" de entre altres.


Podien veure's entre els/les presents alguna bandera republicana, samarretes reivindicatives contra la monarquia "30 anys basten", caricatures del rei Juan Carlos i una pancarta en la qual un noi exigia es respectés la llibertat sexual de les persones així com una llei que garanteixi els drets d'aquests col·lectius.  

Ha estat una mica abans de les 12.30 quan s'ha pogut veure entrar a Marivent diversos cotxes en els quals es podia intuir anava el president.

Tot ha transcorregut amb normalitat, això sí, entre proclames i soroll subversiu de ciutadans/nes "farts de mentides i vividors que viuen a tot lutxe mentres mollen discursos de austeritat".

La policia (gairebé en més nombre que manifestants) s'ha mostrat tolerant i, encara que ha amuntegat als membres de la concentració enfront d'un negoci que romania tancat, ha comunicat als allà presents amb major o menor temprança (més menor que major) que no era una concentració comunicada a Delegació del Govern i que era denunciable, que ja que encara així ens la anaven a tolerar  respectessin el pas dels vianants, cosa que des del principi s'estava duent a terme.

Eren casi les 13 hores i començaven a marxar progresivament el concentrats/des mentres algúns parlaven amb els mitjans de comunicació.

Concentració indignada, combativa. Concentració de rebuig a un Govern il-legítim que ha guanyat unes eleccions fraudulentament i  una Monarquía corrupta que no té cabuda dins un país democràtic i progressista. 

Darrera hora: Ens acaben d'informar que en anar-se de la concentració una part de la gent, la Policia ha procedit a identificar als pocs que quedaven. 

1 comentario:

  1. Al final, cuando quedaba poca gente, han pedido identificación a todos los que quedábamos...

    ResponderEliminar