Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

martes, 29 de mayo de 2012

Acció "Si els bancs et roben pita" (Dimecres 30 Maig)

Aquesta acció és simple i legal. Quedarem dimecres 30 de maig davant de Sa Foneta amb cartells que posin SI ELS BANCS ET ROBEN PITA. La lletra el més gran possible perque ho llegeixin els conductors. Depèn de la quantitat de gent que siguem ens repartirem en grups de màxim 18 persones i ens posarem en els passos de vianants de les avingudes que tinguin un banc davant. Estarem aquí de 18:30 a les 19:30 fent xiular al màxim de cotxes. Si va bé la cosa es podria allargar i ser una acció que es fes totes les setmanes. 

Per favor difondre perquè vengui més gent. 

Qualsevol suggeriment és benvingut.

Mercadet Solidari a Pere Garau (Dissabte 2 Juny)

Benvolgudes,
Benvolguts,


El proper dissabte dia 2 de juny horabaixa donam una mà com a assemblea en la realització d'un mercadet solidari que convoca l'Associació de Veïns de Son Gotleu, junt amb diverses associacions d'immigrants de la barriada. Hi haurà menjar, actuacions i també un espai de difusió de projectes alternatius, d'informació i de conscienciació política.


Com a assemblea ens ocupam de contactar amb col·lectius que puguin estar interessats a posar una tauleta informativa durant la celebració. Nosaltres tendrem taules, només ens heu de dir si us interessa disposar d'un espai per a difondre activitats o informacions. Ens agradaria molt comptar amb la vostra participació. També necessitam persones que ens ajudin un poc en l'organització. Si estau interessats i interades a aprofitar l'encontre per difondre les vostres iniciatives, no dubteu a contactar amb nosaltres.


Adjuntam també el cartell de la festeta, per si ens podeu ajudar a fer-ne difusió. 


 Una abraçada!



Presentació de ProSocial



Benvolguts Companys de ProSocial,


Ens complau molt convidar-vos a la presentació de ProSocial, Associació de Professionals, Estudiants i Ciutadans compromesos amb l’àmbit social el Proper dia 15 de Juny a les 19 hores a la Sala d’Actes de l’Edifici de la Riera. Us adjuntam invitació. 


Com heu pogut comprovar, hem canviat el dia i el lloc de la presentació. El motiu ha estat que, encara que ja ens havien confirmat disponibilitat i reserva a l’Espai de la Misericòrdia, finalment han decidit no cedir-nos-el. El motiu que al·legaren en un principi va ser que encara no estem inscrits al registre d’Entitats, encara que ja hem cursat la sol·licitud. Després d’insistir vàries vegades ens han admès que no ens cedeixen l’espai pel tipus d’entitat que som i perquè pensen que farem un acte reivindicatiu. Diuen que no estan autoritzats a cedir l’espai per a que una entitat com la nostra faci un acte reivindicatiu. Els hem explicat, un i un altre cop, que no pretenem fer cap acte reivindicatiu, sols una celebració del nostre naixement com a col·lectiu organitzat, però res, no ens creuen. 


Evidentment hem demanat la denegació per escrit i farem les queixes pertinents . 


Per altra banda, hem d’agrair sincerament la implicació del professors universitaris que integren la nostra associació, ja que ens han ofert pràcticament tota la universitat per poder realitzar l’acte. El nostre més sentit agraïment. Finalment, ens hem decidit per l’Edifici de la Riera per ser un espai molt cèntric i també amb molt d’encant i presència en la vida cultural i social de Palma. 


Sentim les molèsties que us hem causat pel canvi de dia i de lloc i esperem que, malgrat tot, vos animeu a passar aquest horabaixa amb nosaltres celebrant el naixement d’una petita esperança entre tanta destrucció a cop de tisora.

Segueix la repressió


Protesta padrines i padrins flautes (Tots els dijous)


Bauzá a Sóller


lunes, 28 de mayo de 2012

Casserolada Dimecres a Consellería d'Educació


Un grup de profes de l'IES Josep Sureda i Blanes faràn una casserolada el dimecres 30 de maig davant la Conselleria d'educació a partir de les 14.10h i fins a les 15h o 15.30h en contra de les retallades en educació. Podeu passar-ho als contactes que tengueu que hi puguin estar interessats.

 Per ventura hauríem d'incidir en el Madina, Llompart i Thomàs per la proximitat a la Conselleria, sense excloure ningú altre, per suposat! 

 Moltes gràcies!

Acampada a Consellería d´Educació

Diverses companyes han decidit acampar des d'anit en la porta de la Conselleria d'Educació en protesta contra les retallades i demanant la dimissió d'Ana María Rodríguez. Necessiten suport i difusió!


viernes, 25 de mayo de 2012

IB3 censura el moment de l'agressió de Aina Rodríguez

IB3 ha manipulat el vídeo de l'agressió de Ana Rodríguez no mostrant el moment en que colpeja a l'estudiant. Es veu clarament al segon 0:09, quan només es mostra la tensió provocada per l'agressió

Roda de premsa d'estudiants en resposta a la criminalització

A continuació podreu trobar en format video la roda de premsa que s’ha dut a terme aquesta tarda per denunciar la criminalització patida els darrers dos dies arran de l’ocupació de la Conselleria d’Educació:



miércoles, 23 de mayo de 2012

Consellería Okupada-Conseller Mentider

Ahir dia 23 de Maig,va ser Okupada la Consellería d'Educació per  desenes d'universitaris pacífics com a protesta contra les inmorals retallades al sistema educatiu. La policia els va treurer un a un sense que el colectiu oposés resistència e identificant-los a tots per (supostament) sancionar l´acció. Repressió econòmica, ja sabeu...


No tardà gaire el Conseller en compareixer davant els mitjans de cominicació manipulant el succeït (com es de costum) i criminalitzant el grup de estudiants invertint els papers adjudicant en tal cas una agresió de la violenta cap de gabinet del Conseller  a un estudiant que a més de no agressor va ser el agradit. 


Força companys i bona feina!!!! A lluitar contra la falsa criminalització del poder!


Aquí el vídeo i una breu explicació desde la compta de Facebook de Assemblea UIB:


"En aquest vídeo es veu clarament l'agressió de la Cap de Gabinet del Conseller Bosch a una de les nostres companyes. Després de les seves vergonyoses declaracions en la que ens ha criminalitzat i ha arribat a insinuar que no som estudiants, exigim la dimissió de Rafael Àngel Bosch i Sans".



martes, 22 de mayo de 2012

lunes, 21 de mayo de 2012

Concentració-Casserolada (Dimarts 22 Maig)

Concentració per l'Educació Pública dia 22 de Maig a les 19hs amb casserolada final a la Plaça del Escorxador de Palma.

Mobilitza't!
Participa!

Breu explicació sobre la censura del Diari de Mca


Breu explicació sobre la censura que aplica Diari de Mallorca al seu diari a favor del Banc Santander, per Aligi Molina de En Lluita.

El podeu seguir a Twitter com: @elindignado 

Protesta a Plaça Espanya contra Banc Santander

Es veritat, els mitjans ens censuren per no perdre ingressos de les oligarquies. Però els altres mitjans sense ànim de lucre son irreductibles a la xarxa. 

Ahir diumenge es concentraren davant les carpes instal-lades a Plaça Espanya del Banc Santander unes 30 persones amb missatges de rebuig i casserolada contra la financiació de la industria armamentística de tal entitat bancària així com els més de 4000 desnonaments que ha duit a terme la multinacional del "senyor Emilio Botín" i altres males praxis que no queden en simples anècdotes si no que son pràctiques comuns i constants que violen les llibertats democràtiques i els drets humans. 

 Diari de Mallorca hens a censurat, però la info per la xarxa escapa com grans de sorra entre les mans. 

"¡Botín y babosa, Son la misma cosa!" 
"¡Obrero desahuciado, Banquero indultado!"







Exigim explicació a Diari de Mallorca per la censura en favor dels Bancs

Fa un parell de dies que ens arribava (sobre tot de mitjans alternatius) la noticia de que la entitat de La Caixa havia procedit a realitzar unes telefonades als mitjans de comunicació que cobrien la noticia de la Casserolada Permanent de #OccupyMordor al davant l'edifici central de la entitat a Barcelona.


Aquestes telefonades es tenyiren de amenaces. Sí, La Caixa amenaçà als mitjans de retirar tota la seva publicitat del periòdics i/o cadenes de televisió que difonguessin la notícia de tal protesta ciutadana. Desde aquell moment la cobertura a #OccupyMordor ha descendit de manera més que considerable. 


A n' això se li diu Premsa Lliure. La qüestió és que avui al mati un reflex d' informació sesgada, ocultada o manipulada ens ha enlluernat al poble mallorquí. Diari de Mallorca s'ha despert cobrint la noticia de la protesta ciutadana que es va concentrar ahir davant les carpes del Banc Santander a Plaça Espanya. Idò be, dita noticia ha desaparegut de la seva edició digital al llarg del dia. Pareix que lo de"Llibertat de Premsa" de la que presumeix occident es tota una farsa i de les bones. 


Al sistema capitalista la única llibertat que hi mana és la del capital i això ho saben els polítics, els banquers i el poderosos en general. 


Exigim a DIARI DE MALLORCA una explicació com a mitjà neutre, plural i objectiu que es declara. Aquí tenim la prova de la vergonya:





Caravana reivindicativa (Dimarts 22 Maig)

Per demà dimars dia 22 de Maig, està prevista l'acció de la Caravana de cotxes que surti a les 8:00 hs del matí desde l'Hipòdrom Son Pardo. La intenció es concentrar-mos mitja hora antes (7.30h) i a les 8 partir cap a l'Hospital Joan March, passar posteriorment per l'Hospital General i a continuació dirigir-mos al Parlament per acabar finalment a Cort com a protesta contra les retallades i el tancament de hospitals.


Hem de ser moltes!! Quants més millor! Unir-vos i feis difusió!!

Crònica #novullpagar a Sóller (20 de Maig)

Aquest matí, Mallorca s’ha sumat a la iniciativa catalana #novullpagar, de mà de la plataforma Mallorca Lliure de Peatges, que es va constituir vàries setmanes enrera per a protestar contra la injustícia que suposa seguir abonant 4’80 euros (més si el vehicle és superior a un turisme) pel peatge del túnel de Sóller quan ja fa anys que la construcció va quedar amortitzada. Fa temps que els sollerics lluiten per aquesta causa, però el d’avui ha estat el primer acte d’insubmissió massiva al qual s’hi han afegit, a més dels veïns i veïnes de Sóller, persones de tots els punts de l’illa.


La protesta, totalment pacífica, tenia dos punts d’inici, a les 12 del migdia, a amb dues bandes del túnel: uns ens hem trobat a un pàrking proper a Can Penaso (Bunyola), mentre que els altres han quedat al Polígon de Son Angelats (Sóller).


Abans de partir, un dels organitzadors ha llegit el manifest, al qual s’expressava el rebuig a un peatge totalment innecessari que, a més a més, és el més car de l’estat espanyol en relació distància-preu. També ens ha informat que qualsevol amenaça de multa és totalment injustificada, ja que els treballadors/es dels peatges no tenen competència per a multar ni per a retenir-nos si ens negam a pagar. Així doncs, ens n’hem anat cap al túnel amb certa tranquil·litat, que en certa manera s’ha vist alterada quan, a l’hora de passar, la treballadora que ens ha atès, ens ha assegurat que les multes per no pagar eren de 100 euros i que serien tramitades amb total prioritat. De fet, ha afegit, ja estan arribant les multes de la jornada d’insubmissió espontània que va tenir lloc fa unes setmanes. Ens ha intentat convèncer, segons paraules textuals, que estàvem a temps de “no hacer esta gilipollez” i, quan li hem dit que ens arriscaríem a rebre la multa, ens ha fotografiat la matrícula i ens ha aixecat la barrera. Hi havia la Guàrdia Civil de trànsit, però no han intervingut en cap moment, per la qual cosa encara en aquest moment no sabem és o no legal que es trametin les multes amb què hem estat amenaçats/des.


Tot i això, l’ambient era d’alegria. No aturaven d’arribar cotxes en ambdós sentits, molts d’ells amb cartells reivindicatius i fins i tot amb llaços per la llengua, amb estelades... Els que venien en sentit contrari ens pitaven i saludaven... I l’èxit ha estat evident quan, en arribar al segon punt de trobada, ja a l’altra banda del túnel, ens hem adonat que érem més del triple de persones que a la sortida. 


Un com hem arribat tots/es, un altre organitzador ens ha donat les gràcies i l’enhorabona i ens ha tornat explicar que l’amenaça de les multes era intimidatòria i que no es tramitaria. Malgrat tot, si hi hagués algun problema, ha explicat, s’assumiria entre tots/es, ja que si ens toquen a un/a ens toquen a tots/es i ens hem de solidaritzar amb els companys/es. 


Un home m’ha explicat també que la plataforma està en contacte amb l’advocat que duu el tema de #novullpagar a Catalunya (va assistir a l’acte de constitució de la plataforma i els assessora en tot el que necessiten) i m’ha convidat a unir-me a un grup de Google que s’ha creat específicament per a això. Ho tenien tot molt ben lligat i me n’he anat d’allà amb una impressió immillorable, tant pel que fa a l’organització com a la solidaritat dels ciutadans de la resta de Mallorca. 


D’aquí a uns dies es tornen reunir al teatre Victòria, a Sóller, perquè aquesta ha estat una acció exitosa, però no pensen deixar que la cosa acabi aquí. Des d’aquí, aprofit per convidar-vos a tots/es a participar en les properes actuacions que dugui a terme la plataforma. Perquè amb accions concretes com aquesta, si ens unim tots/es, podem acabar amb imposicions tan injustes com el peatge del túnel de Sóller.
Viscut i narrat per Zoyra
A Twitter : @zoyra17

Vídeo resum de l´acció:


També podeu seguir la compta de #Novullpagar a Twitter com: @Novullpagar_Mca


domingo, 20 de mayo de 2012

Manifest associació Prosocial per la supressió cursos


ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS, ESTUDIANTS I CIUTADANIA COMPROMESA AMB L’ÀMBIT SOCIAL



L'associació PROSOCIAL vol expressar el seu enèrgic rebuig a la supressió dels CAPIs (Curs d'Aprenentatge Professional Inicial) i dels PISEs (Programes d’Intervenció Socioescolar) per al curs 2012-2013. Ens solidaritzem amb els treballadors que perdran el seu lloc de feina i amb les entitats socials que prestaven aquest servei. 


Una volta més, sota la coartada de l'estalvi, s'avança una passa més en la consecució d'una societat injusta i insolidària. Ara és el torn dels joves amb dificultats educatives i socials.


Els CAPIs i els PISEs són recursos dirigits a donar alternatives als joves que han perdut el fil de l'escolarització, d'aquells que no s'han tret el graduat escolar o d'aquells que han abandonat el sistema escolar. Els CAPIs i PISEs, que ofereixen possibilitats de present i futur, ajuden aquests joves a tenir expectatives d'una integració social saludable i normalitzada. Estem xerrant de prop de cinc-cents joves a les Illes. 


L'impacte d'aquesta mesura no és difícil de preveure, augmentaran les taxes d'absentisme i de fracàs escolar. A més els joves que retornin al sistema escolar es trobaran aules massificades, l'absència de professors de recolzament i la desaparició dels EOEPs, els professionals que atenen a l'alumnat amb necessitats educatives especials i d'especial suport educatiu. En resum, una tempesta que arrasarà la igualtat d'oportunitats dels alumnes de les Illes Balears.


PROSOCIAL vol denunciar el cost social de deixar d'invertir en l'èxit dels alumnes que necessiten més cura, de deixar d'apostar pel futur dels alumnes que necessiten més atenció, de tancar els camins a les alternatives al fracàs escolar. Els costs socials serà l'augment de la desvertebració als barris, la multiplicació de les conductes delictives, la saturació dels centres de reforma, la pressió de la violència continguda de les expectatives de futur eixugades. Cinc-cents joves de nou als carrers, no ho oblidem. 


No ens queda una altra que tornar a expressar que no és qüestió de manca de diners sinó de prioritats, així l'actual administració ha optat per abandonar la bandera electoral de lluita contra l'abandonament i fracàs escolar, i a la vegada concerta amb una escola que segrega als alumnes pel seu sexe. 


PROSOCIAL enforteix el seu compromís per lluitar contra un projecte de societat excloent i exigeix al Govern Balear que no retalli les ajudes i subvencions pels CAPIs i PISEs, és a dir, que deixi de fer caure damunt les esquenes dels més vulnerables els efectes de la crisi.


Prosocial Twitter@assocprosocial

sábado, 19 de mayo de 2012

Concentració Protesta Banc Santander (Dissabte 19 Maig)


En agraïment a l'aportació política, social i econòmica del Banc SATANder i el seu excelentíssim director Emili Xucla-sagn i evasió d'imposts Botí, convoquem des de la comunitat indignada una concentració a Plaça Islàndia per denunciar la mala praxi d'aquest banc que vol seguir aprofitant-se de la manca d'informació i la bona fe de les persones per encaminar-les cap al finançament de l'indústria armamentística, l'especulació dels aliments i l'endeutament de la ciutadania entre altres coses. 


Proposem reunir-nos en Plaça Islàndia avui dissabte 19 de maig a les 17.30h amb les vostres casseroles, cartrons i cartells explicatius i tota la creativitat de les vostres ments i cors. 


Vols ser el nostre Banc, nosaltres volem ser el teu malson!

Assemblea a Plaça Islàndia (Dissabte 19 Maig)


Avui dissabte, a les 19h, continuarem amb les assemblees a Plaza Islàndia. Es va acordar fer una cada primer i tercer dissabte del mes, a la mateixa hora, per arrencar. En elles es parlarà de propostes d'accions concretes.

viernes, 18 de mayo de 2012

Concentra't per l'Educació Pública (Dimars 22 Maig)


Concentració per l'Educació Pública


Dimars dia 22 de maig a les 17 h davant la Consellería d'Educació.

Es troba al Carrer Alfons el Magnànim, devora l'institut Josep Maria Llompart i al costat una benzinera.

Coses a dur:

Caceroles
Xiulets
Quealsevol instrument per fer renou
Plafons amb lemes
Pancartes
Llaços

I no oblideu l´actitut sempre combativa!!!

miércoles, 16 de mayo de 2012

Segon desallotjament de la Casa del Poble [2º Hort Urbà]

Ahir es va tornar a alliberar (per segona vegada) l`Hort Urbà de la Casa del Poble. Aproximadament uns 30 company@s han duit a terme la reOkupació en el transcurs de l´horabaixa d´ahir amb la intenció de resistir i no ser desallotjats per els cossos de seguretat del estat que no varen tardar gaire en arribar.


Més de quatre furgonetes, numeroses motos i més de 70 agents de la policia nacional tallaren el carrer i procediren a defensar la expropiació del estat sobre el poble. 


Al mateix temps que els company@s resistien dintre "negociant" amb la policia, un centenar de ciutadans recolçava a fora l'hort sense que els agents deixessin passar més gent a dintre. 


Els mitjans de "desinformació" es personaren també i foren convidats per els veïns a poder gravar i fotografiar l'interior de l'hort desde les balconades. 


Després de aproximadament dues hores, a la fi la policia (en comportament intimidatori i mitjançant la coacció) va aconseguir el seu objectiu identificant al membres de dins el solar  fent-los sortir del mateix un a un per el seu propi peu. Un cop a defora es va procedir a realitzar una assemblea a Plaça Islàndia a on es valorà la acció i es presentaren propostes concretes per part dels assistents. La Policia sempre present no ens volia perdre de vista. 


Finalment es realitzaren uns minuts de silenci davant l'Hort amb espelmes i amb una perseverant il-lisió de reconquesta popular.



La Casa del Poble és i serà del poble!

[CURS] UN ANY INDIGNATS: Pensar el 15M amb perspectiva



PROGRAMA

 [16 de maig] - L’aparició d’una nova forma de fer política

 16-18 h: Conferència + debat Carlos Seda. Nuevas formas de organización y participación en red. El ejemplo de #AcampadaPalma. 
 18-19 h: Projecció #Acampadasol: Historia de una ciudad (Adriano Morán, 2011). 
 19-21 h: Conferència + debat Xavier Domènech. Connectats a les xarxes, coordinats a les places: la irrupció de la protesta contra la crisi.  

[17 de maig] - Analitzant la indignació

 16-18 h: Conferència + debat Joan Vergés Gifra. Indignació, indecència, enveja i fills de papà. 
 18-19 h: Projecció # Docu Indignados (Antoni Verdaguer, 2011). 
 19-21 h: Conferència + debat Emanuele Profumi. El puente: ¿hacia dónde van los indignados?

[18 de maig] - El llegat dels nous moviments socials democràtics

16-18 h: Conferència + debat Pere Duran i Nadal. L'impacte del 15M en el pensament i la praxi de l'esquerra radical. Ecos de la postmodernitat? 
18-20 h: Conferència + debat Jaime Pastor. De la primavera árabe al 15M y OWS: nuevos movimientos sociopolíticos frente a la crisis global. 
20-21 h: Taula rodona El llegat del 15M. ·Maria Bel Riera Pinya. #AcampadaPalma ·Mercè Picornell. Moviments socials ·Marisa Goñi. Periodista ·Silvia Cano. 



PÀGINA OFICIAL: http://un-any-indignats.tumblr.com/
STREAMING: http://new.livestream.com/accounts/598970

PSIB PER MATRICULAR-SE: http://cooperacio.uib.cat/EpD/Curs-Un-any-indignats-pensar-el-15M-amb.cid243069 

 Organitza el grup "Política, treball i sostenibilitat" de la UIB: http://www.uib.es/depart/dfl/pts/index.html

martes, 15 de mayo de 2012

Aniversari #12M-15M Mallorca

Iniciativa per la llibertat d'expresió i defensa dels nostres drets #15-M

Tots els dies de maig ens reunirem davant Delegació de Govern de les 20 h a les 22 h, amb espelmes i  esparadrap (o similar) per tapar-nos la boca. Es una forma de protesta pacífica a favor de la llibertat d´expresió, de les llibertats ciutadanes, de defensa del Estat del Benestar així com  dels nostres drets i la nostra dignitat com a poble.

Activitats commemoratives a Plaça Islàndia




Commemorant l'aniversari del 15-M, es convida a participar a tots els ciutadans a diferents activitats a partir de les 15 h del migdia a plaça.


- Xerrada D'avaluació i posada en comú de les diferents activitats dutes a terme per el moviment durant aquest any a Palma.

-  Recollida de propostes sobre nous mètodes de difusió.

- Presentació de les jornades convocades per dimecres, dijous i divendres: Pensar el 15 M amb perspectiva.

Us esperem!! 



domingo, 13 de mayo de 2012

Plaça Islàndia 12-M


12 de Maig

Desallotjament 12-M

Vídeo de molt bona qualitat a on es pot veurer el desallotjament de Plaça Espanya ahir 12 de maig.


Important màxima difusió per 13-M


A rell del desallotjament de la ciutadania per part dels cossos de seguretat de l´estat avui vespre dia 12 de Maig, es convoca assemblea a les 12h del mati del diumenge a Plaça Espanya i concentració a les 19h per condemnar el greu atentat contra els nostres drets i a les nostres llibertats. 

 Màxima difusió companys!!

El 12M i l´estat policial

Eren casi les 17h del horabaixa quan pas-sabem per Plaça Espanya en direcció Passeig des Born per unir-mos a la manifestació global del 12M. Policia a plaça en aquells moments, més de una de-cena aproximadament, vigilant tot moviment. Arribam a Passeig del born, ens unim a la manifestació i sortim direcció Jaume III, passam per Passeig Mallorca, Avingudes, i arribam a Plaça Espanya.


A diferència d´alguns companys, estic sorprès gratament per la assistència ciutadana. Feim un primer recompte de entre 4000 i 5000 persones. No son poques, lluitaben -els convocants- contra un dia solejat de puta mare que convidava a molts a gaudir d´un dia de platja. Les 17h també ens pareixia un poc prest però, finalment (com comentava abans) hi ha una assistència ideal per demostrar una vegada més que estem més vius i en-rabietats que mai.


La mani es mostra lúdica, combativa, vigorosa, de sang calenta, d'Esperit proletari, de cordes vocals àvides de contrèurerse, de vibrar. Mans que volen tocar al cel, el volen desdibuixar, tot al uníson de les llibertats que hens son arravatades. 


L'assemblea, un cop tots a la plaça, recorda vells temps. Temps de solidaritat entre la gent de classe, de tendresa, de reparació de dignitat, de complicitat de generacions. Tots som un sol individu, amb les mateixes frustracions i objectius: justícia social i futur digne, els que hens mereixem. Però aquest sistema i els pilar que el s'ostenten, han encès la llum d'alarma. El 1% que mantén la seva hegemonia, sent el nostre clam, i molla els seus gossos entrenats per la defensa del nou feudalisme del segle XXI. 


Son les 00h de la nit. L'assemblea en mantén a Plaça amb un bon nombre de participants dispost a seguir allà fins que ells vulguin, es terra al que seuen es seu i el cel que els vigila de les ànimes somiadores. Hens trobem rodejats per furgonetes de policia nacional, motos i un nombre de agents que perfectament poden arribar a les 100 unitats. Comença la intimidació. Adverteixen dues vegades que la seva intenció es desallotjar, que es posaran els cascs si en una estona no hem partit i procediran a treure'ns de la plaça pública, de la plaça del poble. 


La policia es reuneix en grups. Tenen totes les vies de plaça acordonades. Puc visualitzar amb una primera ullada 4 grups amb casi dues desenes d'agents a cada una d´elles. Es comencen a canviar la roba (roba de combat) i a possarse el cascs i els escuts com si de fletxes, llances i espases disposesim. Les motos formen a la part sud de plaça. A cada costat de noltros (seguts ja al terra) hi ha una diferent formació policial. El cap de policia torna a informar: "Si en deu minuts no desallotgeu, jur per els meus fills que ho farem noltros". Ens preparem. Entrellaçam els braços, les cames, el que podem, feim pinya. Junts som més forts i ho sabem. 


L'Estratègia és clara: Resistència pacífica. Passen els 10 minuts de plaç i comença el despropòsit. Ens van desallotjant d'un en un. D' entre 3, 4 i a estones 5 agents ens van treguen de la nostra estimada Plaça Islàndia. Els agents estan visiblement nirviosos i no dubten en exercir més força de la necessària per reduir els ciutadans que no volen marxar per el seu propi peu. Estic rodejat de tots els meus companys. Uns poden resistir més que els altres. Veig aferrades per el coll per reduir, colços als clotells, torçades de monyeques i activistes dels drets humans arrossegats per el terra com si d'un pedaç vell es tractés. Un agent ens grava constantment amb una vídeo càmera, es un desallotjament "exemplar" i així ho volen vendre. No han pegat porrades a gent indefensa que no fa res il·legal, ha gent que també defensa els seus drets, sí, els d'aquets funcionaris de l'estat. Ha de quedar gravat... que exemplar, quina feina més ben feta. El vídeo- agent es deixà la càmera a la anterior càrrega policial l´any passat, justament!. 


Qualcuns agents estan accelerats, d´altres no tant. El que dóna l´ordre a seguir per evacuar de persona en persona, té l'atreviment de mollar un " esto es ridículo". Estem d´acort amb ell!! Es ridícul que casi 100 agents treguin d´una plaça pública a uns ciutadans que només estaven asseguts, sense sacs de dormir, sense tendes de campanya, sense fer escàndol, mostrant el respecte i la humanitat que ells han perdut obeint ordres anti democràtiques e injustes. 



La Poli sua, sua i s'esforça de valent, un a un, amb intervals de paciència i no tanta paciència. Ja som totes fora. Ho han aconseguit. Ara tots som al parc de Ses Estacions. Feim assemblea. Només ha canviat el lloc, quin absurd!!!. Uns 100 policies cobrant la hora extra de luxa per canviar d'ubicació unes centenes d´indignats. Qui troba sentit a aquests procediments? Diners públics malgastats en moure gent d´un lloc a 60 metres del mateix. Tot es kafkià.


Acordam fer assemblea a les 12 del mati a plaça Espanya i concentració al mateix lloc però a les 19h. Ambes coses en senyal de protesta per el dret que hens ha estat afanat a un estat que es diu democràtic.


Al Twitter no deixem d´informar. Rebem missatges d'ànim dels nostres germans d'Oviedo, de Saragossa, de Madrid, de diferents parts de Catalunya, de companyes anònimes... és el nostre combustible: La solidaritat de les nostres germanes i germans. Ara toca descansar, es tart, però queden forces per un darrer clam... Visca la classe obrera (la cual cada vegada és més evident que les forces repressives de l'Estat no pertanyen) i la lluita treballadora.



Lluitaren i ho aconseguirem amb ajuda de la perseverança perque és virtut REVOLUCIONARIA i camí cap a la victòria.

viernes, 11 de mayo de 2012

L'SPIB denuncia la censura que exerceix IB3


El Sindicat de periodistes, GOB i altres entitats denuncien censura a IB3:

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears denuncia la censura flagrant que exerceix la direcció d'informatius. La ingerència política en les notícies en favor del Govern en general i a favor del PP en particular. Tot, damunt l'interès general i el criteri periodístic. La pressió de censura que s'exerceix sobre els treballadors fa que no puguin redactar les notícies tal i com ho farien, des d'un punt de vista professional. Es veten talls de veu d'irrefutable valor periodístic, es prohibeix per exemple parlar de sanitat (si el tema és crític amb el govern), es desaconsella treure el GOB (a la ràdio sobretot) es prohibeix obrir informatius amb el que és notícia en aquells moments i el que és d’interès general i està en debat si aquest tema ‘pot molestar’. Es prohibeix, en definitiva, que els informatius estiguin regits pel caràcter PÚBLIC que haurien de tenir ja que són mitjans que la paguem tots i per tant hauria de PRIMAR l'interès general i periodístic. És hora de dir PROU i que aquesta CENSURA, pròpia d'uns altres temps, surti a la llum. Els treballadors viuen, a més, sota la por de desobeir i ser, conseqüentment, traslladats de lloc de feina, de centre de treball o acomiadats. Demanem a TOTS els partits polítics, que aturin la CENSURA inassumible que es pateix als informatius d’Ib3 on ara mateix primen interessos particulars per damunt de l'interès general de la informació.


A la ràdio (nínxol de la major part de les queixes dels treballadors), és el cap d’informatius qui dóna ordres als editors de Cbm (i als redactors també, encara que amb no tanta freqüència) per obtenir l’enfocament que desitja, obviant el criteri periodístic. La directriu és ‘treure coses positives’. A la televisió, ho fan els editors d’Ib3 i el director d’informatius. Els temes sensibles i, per tant, objecte de la manipulació són la llengua, la sanitat, protestes, retallades de pressupostos...


EXEMPLES PRÀCTICS:


RÀDIO: 


-Consell govern Felanitx. 27 gener. La portada de l’informatiu son els acords del Consell de Govern: impulsar pacte local, expedient de despesa per neteja centres atenció primària i una canonada d’Eivissa. El segon tema fou la manifestació contra la política lingüística del Govern. Tota la resta de mitjans varen obviar els acords de consell de govern per tenir transcendència nul•la.


-Ordres directes d’obrir tots els butlletins amb la portada, sigui quina sigui. Exemple: 30 gener, obrirem tot el matí amb una reunió entre el conseller de Turisme, Carlos Delgado i els hotelers, que va tenir lloc a les 12.30 hores. Abans no teníem cap informació prèvia. 26 abril: obrirem els butlletins i l’informatiu migdia amb ‘Álvaro Gijón confia que a final de l’estiu es vegin els primers canvis en la Platja de Palma’.


-Divendres dia 3 de febrer: es prioritza la nevada com a tema de portada. És el dia en què també es donen a conèixer les dades de l’atur del mes de gener.


-Dissabte 4 febrer: 14 peces de neu en un informatiu de 20 min. El congrés del PSOE de Sevilla, al final.


-Diumenge 5 febrer: 6 peces neu, després congrés PSOE.


-29 de febrer. Incendi pol son Castelló, a tota màquina, a portada. Quan el foc ja estava controlat i afectava només a una nau es seguia obrint els butlletins amb aquesta informació. Aquest dia hi havia la manifestació dels estudiants (quart bloc informatiu, 2500 persones al carrer. Tampoc varem donar manis de Barcelona). Al Faristol però, va entrar un regidor de Palma per protestar perquè els estudiants interferien en la carretera de la UIB. No varen enviar ningú a cobrir el tema. En els butlletins, un apunt. Aquest dia teníem una entrevista amb el jutge degà, etc…. I primer va anar l’incendi.


-Dia 1 març: portada matinal, els premis de Bauzá. Manifestacions, al segon bloc. Al migdia, portada sobre l’entrevista del president al programa el Faristol. L’enfocament de la portada és que Bauzá recomana que la gent no escalfi l’ambient. S’ha de recordar que al dia anterior les manis eren el quart bloc i al matinal de dia 1 al segon bloc.


-Dia 28 febrer. Aquest dia hi havia rodes premsa de sindicats. Es varen donar ordres de què es donarien instruccions a l’hora de tractar altres notícies per compensar. El matinal va fer una entrevista a un graduat social. A l’hora d’escriure la notícia per a l’informatiu, ens ordenaren treure el vessant positiu. Per compensar.


-Vaga de fam dels jubilats. Reticències per posar-ho en escaleta. Ordre repetitiva, si són assumptes de llengua.


-Atur és portada només quan ha sortit positiu.


-No hi ha reunió de portada mai. Si el cap d’informatiu ha de dir alguna cosa, ho fa en el seu despatx editor per editor.


-Allò positiu molt destacat; allò que pugui produir polèmica, secundari o eliminat.


-11 febrer. Projecte Magaluf. La declaració d’interès autonòmic del projecte es va aprovar en el Consell de govern del divendres i va anar a portada i va obrir l’informatiu.


- Dissabte dia 12 de febrer Delgado fa una volta a Magaluf per presentar el projecte i torna a ser portada una altra vegada. Això, quan hi havia declaracions de l’imputat en el cas Noós, Diego Torres. Aquesta notícia va ocupar el tercer bloc. Al vespre, ja obren amb Noós i Magaluf va ser segon tema.


-21 març. Es demana canviar el tall de veu de la diputada del PSIB, Pilar Costa, sobre la primera sentència de l’expresident Jaume Matas perquè era massa dur. El cap d’informatiu va demanar un tall més contundent de la portaveu del PP, Mabel Cabrer.


-28 març. El cap d’informatius va ordenar que no sortís més la cançó del català de l’institut de Marratxí (havia sortit al matinal). Aquest mateix dia, ens prohibiren treure les reaccions de l’oposició fins a l’endemà, que era quan el Govern valorava el tema.Tampoc no ens va deixar fer directe des del tribunal que havia de dirimir sobre els serveis mínims de la vaga general del passat mes de març. Tampoc no varem anar a cobrir la comissió de la idoneïtat dels càrrecs perquè “no interessava”, encara que després ens va deixar agafar els talls de la tele.


-3 d’abril: construcció hotel bioclimàtic Sa Ràpita. Permeten als redactors incloure el tall del director de turisme del govern, Jaime Martínez, defensant el projecte. També del batle de Campos. S’accepta un tall de veu del GOB, però sense contingut crític.


-25 d’abril: 20 minuts abans de l’informatiu se'ns fa canviar la portada (subhasta dels béns de Matas) per una prèvia d’un decret de mesures urgents que el govern té previst aprovar per facilitar tràmits per rehabilitar la Platja de Palma.


-26 abril: 5 min abans de l’informatiu, se’ns prohibeix treure la notícia dels insults de del conseller Delgado cap al diputat i batle de Manacor, Antoni Pastor. I obrim amb la comissió de turisme que anuncia el decret de mesures urgents de la prèvia del dia anterior amb un titular de ‘Gijón confia en …’


-1 maig. No obrim l’informatiu del vespre amb la manifestació del dia del Treballador. I el directe el feim quan ja no hi ha gent al carrer (el mateix passa a la tele).


-1 de maig. Els treballadors varen haver d’insistir a emetre un tall d’un treballador del Joan March (encara no havíem tret afectats). I, des del migdia, aquesta veu no va tornar sortir fins a l’informatiu vespre. Sense la pressió dels treballadors, no hagués sortit mai perquè “no era rellevant”.


TELEVISIÓ:


-Han donat l’ordre de posar el micro –a les rodes de premsa-i no demanar als consellers. “ib3 només posa el micro i espera”.


-Diversos casos de redactors que han estat canviats de lloc de feina o de funcions (bàsicament, deixar de fer política o canviar de la ràdio a la tele) perquè havien qüestionat la línia editorial.


-Des d’edició es rebutgen els temes que puguin comprometre el PP i posar en qüestió la seva acció de govern. A la mani d’estudiants de dia 27 d’abril, només agafaren imatges i algun tall de veu. Es va tallar l’àudio de les proclames (el lema) contra la retallada del govern que, normalment, encapçalen una notícia d’una protesta.


-En canvi, el tall de les explicacions de Delgado sobre la contractació de la seva companya sentimental, Lourdes Reynès, va durar més de 45 segons; absolutament inapropiat en tele o ràdio.


-Es suprimeixen plànols de les peces de les notícies a la televisió quan l’equip d’edició considera que atempten contra el PP. (Per exemple, la vaga de fam dels jubilats contra les mesures de Bauzá sobre el català).


-Els directius ja avisen que potser es replantegi l’estratègia de cobertura de cites informatives perquè troben que anam a massa rodes de premsa de partits que tenen molt poca representació, com ara el PSM.


-Dia 29 d’abril. La manifestació pel Trenc (a Campos) no obre l’informatiu i ocupa un lloc secundari dins l’informatiu. L’informatiu obre amb el pla d’equilibri econòmic que el Govern va aprovar un dia després, el 30 d’abril. La notícia sobre la mobilització del Trenc té una durada de poc més d’un minut, mentre que una notícia sobre els xips que duen els cans té una durada de més d’un minut.


-En general, percebem que la qualitat el rigor dels informatius ha baixat considerablement. Es prioritzen les notícies de societat i aquelles poc molestes per al Govern. Exemples: notícies sobre modes estrangeres, sobre succeïts, ocells, personatges frikies, etc. Qualsevol cosa bona de pair i anecdòtica és susceptible d’entrar a l’informatiu. Al nostre parer, l’informatiu s’aproxima més a un calaix de sastre o a un magazín que no a un informatiu seriós, rigorós i contrastat.

Divendres, 11 de maig de 2012

Mallorca lliure de peatges!


Concentració al Tunel de Sóller

 Concentració/Acció al Tunel de Sóller

Diumenge dia 20 de Maig a les 12 h

Anada massiva al tunel de Sóller sense pagar!

Dona el teu suport per que deixin de estafarnos.







Vídeo del moviment #Novullpagar


Concentració Sanitat -Funeral- (Dijous 17 Maig)

Concentració 'Tots de negre'
17 de Maig a les 18 h a Plaça Espanya.

Defensa la teva salut
Defensa el teu hospital
No deixis que el tanquin
No deixis que el privatitzin

Que no et treguin prestacions

Lluita per la teva salut!

Carta de Jaume Santandreu

CLAM DESESPERAT DELS MARGINATS

Quaranta anys de viure marginal amb els marginats crec que em donen dret a convertir-me en la seva veu. Els qui no tenim res a perdre escopim, sense por, les veritats a la cara. Per això als qui tanquen l’Hospital General i Caubet els xisclam: Sou uns lladres i uns criminals. Lladres, perquè ens robau allò que és nostre L’hospital general és nostre per què som els hereus del Pare Catany. Joan March és nostre perquè és l’únic lloc on trobam esment i temps per guarir les nostres profundes nafres. Vosaltres els governants només sou els nostres administradors. Si els vostres predecessors han administrat malament, esmenau la pleneta però no tanqueu ca nostra. Criminals, perquè ens condemnau a morir al carrer com a cans ronyosos. Els més desgraciats de Mallorca alçam el nostre clam. Governants d’extrema dreta, dictadors de la democràcia, siau valents. Ja que heu arribat als límits dels feixisme donau la darrera passa: Eliminau-nos. La història recent d’ Europa està plena d’exemples a seguir. Tots hi sortirem guanyant La vostra gent s’alliberarà de l’escòria i nosaltres els miserables deixarem de patir. Covarda jerarquia del silenci, tingueu la dignitat d’un gest. Quan els vostres catòlics del govern tanquin l’Hospital General, vosaltres tancau l’església de la Sang. Tregueu el Sant Crist a la plaça. Així podrà contemplar com agonitzam “els seus fills predilectes”. Besnéts de la devota Dona Leonor no deshonreu la memòria dels vostres morts. Les ànimes en pena, com la del vostre besavi Joan March, tenen mals arrambatges. Fa 35 anys els vostres antecessors a la Diputació em portaren davant el tribunal per un article meu titulat “Cien millones robados al hambre”. Hereus directes d’aquell franquisme, feis-me un favor. No em passeu per l’Audiència. Portau-me directament a la presó. Tenc ganes de finir els meus dies entre els vostres prínceps i presidents del Govern. 


Jaume Santandreu Sureda


jueves, 10 de mayo de 2012

Aporta la teva signatura a PAH


Noltros ja hem firmat, i tú? Demà és el darrer dia a la UIB.


Del proper dimecres 9 al divendres 11 de maig la Plataforma d'Afectades per les Hipoteques montará una taula informativa a la UIB per tal de recollir signatures per la ILP estatal per tal de dur al Congrés una llei que demana:
1.Dació en Pagament Retroactiva 
2.Moratòria de desnonaments
3-Lloguer Social 


 Estarem
 de 9 a 17 h entre els edificis Beatriu de Pinós i Aulari, tocant a la llibreria universitària.

Éxit a la Cacerolada per l'Educació


Èxit rotund a la cacerolada en defensa de la Educació Pública avui Dijous 10 de maig a Son Gotleu. 







Me Mates