Desde tramuntana es sentí el clam popular

Desde tramuntana es sentí el clam popular de ciutat

viernes, 29 de junio de 2012

Conferència Willy Toledo & Miguel Urbán (Dissabte 20 Juny)


Presentació del llibre "Razones para la rebeldía" de Willy Toledo juntament a la ponència de Miguel Urbán de la Esquerra Anticapitalista.

Quan?: Dissabte 30 Juny
A on?: Diari de Mallorca
Hora?: 12 hores


II Barra Anti-Repressiva (Dissabte 30 Juny)

Aquest dissabte 30 de juny l'Assemblea Uib tindrem una barra a les Festes del barri de Sant Pere.


Seguim, doncs, realitzant activitats per autogestionar-nos per fer front a les multes que ens han arribat i arriben per l'ocupació de la Conselleria d'Educació. 


A la barra oferirem pomada granissada, cervesa i refrescs a preus populars. Veniu a gaudir d'una agradable estona amb nosaltres. Finalment, volem mostrar el nostre profund agraïment a l'Associació de Veïns per haver-nos cedit aquest espai i així poder-nos autogestionar. 


Moltíssimes gràcies!

Vaga de fam (Concentració Divendres 29 Juny)

URGENT!

Daniel Cirer, un escriptor i company activista en acció ha començat una vaga de fam indefinida el dimecres 27 de juny a les 18:00 amb motiu de les retallades en Sanitat, Educació, el Rescat a la banca espanyola...us convido a tod@s a participar el DIVENDRES 29 a la concentració en solidaritat amb el company per crear un grup de pressió. Porteu pancartes i megàfons, xiulets i trompetes..

Quan?: Divendres 29 Juny
Hora?: A les 20 h
A on?: Consolat de la mar

Concurs Cuina Vegana (Dissabte 30 Juny)

CONCURS DE CUINA VEGANA demà dissabte, 30 de juny, a Palma, a les 18h, al Parc Krekovic. 

Podeu participar cuinant o simplement assistint. El que es recapti (tapes veganas a 50 cèntims) anirà al fons de Baldea per engegar la campanya contra l'abandó i el maltractament.

domingo, 24 de junio de 2012

Fes-te soci del cinema Renoir


Més informació a http://salvemelsrenoir.org/

Balconades de Palma


Carrer  Socorrs (Palma)



Concentració a Consellería d'Educació (Dimarts 26 Juny)




CONCENTRACIÓ A CONSELLERÍA D'EDUCACIÓ


 En aquests temps que corren, sembla que hem adoptat una postura conformista davant la vergonyosa actitud política dels nostres representants. Simplement ens hem acostumat a poc a poc a acceptar certs comportaments injustificables, ja sigui per la corrupció, la falta d'ètica, d'honradesa o dignitat de la nostra classe política. Ni tan sols ens plantegem la dimissió d'aquells que es riuen de nosaltres i ens hem de resignar perquè la culpa és nostra per haver-los triat. 


El grup de joves de Palma que porten dormint des del passat 27 de Maig davant la Conselleria d’Educació en forma de protesta us convida a celebrar: AUDIÈNCIA QUE ENS HAN CONCEDIT AMB EL SR. CONSELLER D’EDUCACIÓ PER TRACTAR LES NOSTRES REIVINDICACIONS


És una concentració festiva convocada com a suport i a favor de la dimissió de la Cap de Gabinet, Ana M. Rodríguez Arbona, i/o del Sr. Conseller Rafael Bosch.


Quan?: Dimarts 26 Juny.
Hora?: de 17 hores a 19 h.
A on?: Consellería d'educació (Palma).

A Muro s´assassina (Vídeo concentració 23 Juny)


A Muro s' assassina, Mallorca Anti-Taurina!

Continuarà la nostra lluita contra el sadisme i la tortura.

Contra el genocidi animal a l'Eurocopa (Concentració Dilluns 25 Juny)

Es prepara la final de l'Eurocopa a Ucraïna i com moltes i molts ja sabeu s'ha assassinat per a això a mes de 300.000 cans i moixos sense llar amb l'objectiu de netejar la cara d'aquest país.

No podem permetre que això succeeixi amb total impunitat i per aquest motiu ens concentrarem per fer visible aquesta dantesca matança.

Concentració contra la matança de Cans i Moixos per l´Eurocopa a Ucranïa
Quan?: Dilluns 25 de Juny (20 hores)
A on?: Plaça Espanya (Palma).



miércoles, 20 de junio de 2012

Concentració Anti-Taurina a Muro (Dissabte 23 Juny)


Volem cridar a la ciutadania a aixecar la seva veu contra activitat sanguinolenta de les corregudes de bous, hem de demostrar que Mallorca no és taurina. Cada vegada som més els que volem que aquesta xacra desaparegui. Els animals, en aquest cas els bous, han de ser respectats en el seu dret a la vida i a no ser torturats i assassinats impunement, per al gaudi sense sentit d'una minoria taurina.

Dia: dissabte 23 de juny 
Des de Palma: 15.00 hrs Plaça d'Espanya. 
Directes a Muro: 16.30 hrs prop de la plaça de toros de Muro 
Contacte: Mallorca@animanaturalis.org

martes, 19 de junio de 2012

Concentració Marea Violeta (Dijous 21 Juny)


“DECIDIR” Davant l’anunci per part del Govern del Partit Popular de reformar l’actual Llei orgànica 2/2010 de Salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs:


MANIFESTEM:


 • La nostra total indignació davant el retrocés en el reconeixement dels drets sexuals i reproductius de les dones que suposaria la possible reforma de la llei. 


 • La nostra absoluta negativa a acceptar una retallada en la llibertat i autonomia de les dones en relació a la seva sexu- alitat i a decidir sobre la seva maternitat. Si no podem decidir no som lliures. 


 • El nostre desacord amb el fons argumental -retrògrad, manipulador i ideològic- pel qual es vol portar a terme la refor- ma.


 • La nostra repulsa perquè la vulneració dels drets de les dones es converteixi en el segell ideològic del PP. 


Per tot això


DENUNCIEM que la pèrdua de drets en salut sexual i reproductiva exposaria a un major risc la salut i la pròpia vida de les dones. AFIRMEM, per contra, que el govern està obligat, d’acord amb la normativa europea i internacional, a confirmar la protecció i seguretat jurídica en matèria de drets sexuals i reproductius. 


 • DENUNCIEM que “violència de gènere estructural” és la coacció i la limitació en l’ús de les llibertats individuals. AFIRMEM, per contra, la infrangible voluntat de les dones a viure una vida lliure de violència i de coaccions.


DENUNCIEM que la retallada en les llibertats de les dones sigui a causa de la pressió de la jerarquia eclesiàstica i grups ultraconservadors. AFIRMEM, per contra, la necessitat d’una societat laica i democràtica lliure d’imposicions religioses.


DENUNCIEM la lamentable argumentació vuitcentista que emfatitza com a únic dret de la dona el de la maternitat sense lliure elecció. AFIRMEM, per contra, el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides i no d’acord a un prototip de feminitat que discrimina a les dones. 


 • DENUNCIEM l’arbitrarietat en el maneig i ús del concepte “drets” i que l’acceptació dels drets humans de les dones és incompatible amb la seva regulació en el codi penal. AFIRMEM, per contra, que on hi ha “drets” no hi ha “suposats” i que l’exercici d’un dret no és punible. 


DENUNCIEM que la negació dels drets sexuals i reproductius de les dones comporta el retrocés en qüestions tan bàsiques com l’educació sexual o la millora en l’accés a l’anticoncepció, inclosa la d’urgència. AFIRMEM, per contra, que Sí hi ha drets específics de la dones en salut sexual i reproductiva i ha d’haver-hi, per tant, dret a prestacions específiques en la cartera nacional bàsica de serveis sanitaris.



lunes, 18 de junio de 2012

sábado, 16 de junio de 2012

Barra Anti-Repressiva Assemblea UIB (Dissabte 16 Juny)

Aquest dissabte 16 de juny l'Assemblea Uib tindrem una barra a les Festes d'Estiu de 2012 del barri de Ses Veles. Començam, d'aquesta forma, un conjunt d'activitats per autogestionar-nos per fer front a les multes que ens comencen a arribar per l'ocupació de la Conselleria d'Educació. 


A la barra oferirem pomada granissada, cervesa i refrescs a preus populars. Veniu a gaudir d'una agradable estona amb nosaltres.


Finalment, volem mostrar el nostre profund agraïment a l'Associació de Veïns de Ses Veles per haver-nos cedit aquest espai i així poder-nos autogestionar. 


Moltíssimes gràcies! 

martes, 12 de junio de 2012

Informe Aliments Kilomàtrics (Jornada dijous 14 Juny)


El pròxim  dijous 14 de juny Amics de la Terra presentarà les principals conclusions de l'informe Aliments Kilomètrics sobre l'impacte de la importació d'aliments a l'Estat espanyol. Amb la participació dels representants del sindicat Unió de Pagesos i de l'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca aprofundirem sobre les causes que fan que avui en dia la major part dels aliments que mengem provinguin d'enfora mentre que els pagesos d'aquí hagin de lluitar cada dia per guanyar-se la vida dignament.


La jornada, a més, pretén ser un altaveu per donar a conèixer les iniciatives que s'estan portant a terme per a la producció i el consum d'aliments locals i ecològics. La taula rodona comptarà amb la presència de: 


-Marien González (Amigos de la Tierra): presentant les principals conclusions de l’informe Alimentos -Kilométricos. 
-Mateu Morro (Unió de Pagesos): que exposarà les limitacions i oportunitats per a la producció local d’aliments. 
-Nofre Fullana (APAEMA) : compartint algunes experiències de producció i consum d’aliments ecològics a Mallorca.


 Dijous 14 de juny a les 19h al Centre Flassaders (c/ Ferreria, 10. Palma)


Aprofitem per fer una crida a aquelles persones que tenen competències en la matèria, o simplement que tenen un establiment o negoci relacionat amb la compra-venda d'aliments, perquè acudeixin a la xerrada i siguin conscients de l'enorme potencial que tenim tots per canviar les coses amb un petit gest..

Salut i bons aliments!

Manifestació per la Sanitat (Dimarts 12 Juny)

Manifestació 'Retallar en Sanitat mata'

Dia: Dimarts 12 de Juny.
Hora: 20.30 Hores.
A on: Plaça dels Patins, Palma.
Com: Tots de negre, amb llanternes i entrepà de xoriç.


Festa-Mercadet Solidari per la dona


Festa-Mercadet solidari.

A on: Carrer Torrent, 1 Palma.
Dia: Dijous 14 de Juny.
Hora: 18 Hores a 23 H.

En defensa dels drets i la salut de les dones.




Convocatòria Pre-Concentració Marea Violeta


Aquesta tardor es preveu vital per defensar el dret a l'avortament. Hi ha una gran mobilització en la península amb la creació de la plataforma Nosotrasdecidimos i convocatòries de la Marea Violeta.

Mallorca no hauria de quedar fora d'això, per la qual cosa ADIBS pensa en una autoconvocatoria de totes les associacions i individualitats que vulguin defensar els nostres drets, especialment les joves.

La propera acció serà concentracions el 21 a les 19h a diverses ciutats i pensem que hem de fer el mateix a Palma. I com les dones no ens embarassem per l'esperit sant, els homes igualitaris i alternatius també estan convidats a prendre part. Aquesta primera convocatòria la fem nosaltres, l'ideal és que a partir d'ara, siguem totes.

Quedem el dilluns 18 a les 19h en el Casal de la dona (C/: Foners, 38) per unir-nos i organitzar la nostra concentració.

Us esperem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

martes, 5 de junio de 2012

Casserolada contra privatització Escoletes (Dimarts 5 Juny)


Casserolada - Concentració contra la privatització de les Escoletes!

Lloc: Plaça de Cort
Dia: Dimarts 5 Juny
Hora: 18:00 h

Pita si els bancs et roben (Dimecres 6 Juny)


Després de l'èxit d'aquesta acció la setmana pasada, es tornaràn a fer participar als conductors de ciutat  mostrant la seva indignació front la infamia mala praxis i legetimitat que li dona el Govern per robar, esclavitzar i deixar a la gent al carrer sense res i ser recompensats amb mils de millons de diners públics

Recordem:

Aquesta acció és simple i legal. Quedarem dimecres 6 de Juny davant de Sa Foneta amb cartells que posin SI ELS BANCS ET ROBEN PITA. La lletra el més gran possible perque ho llegeixin els conductors. Depèn de la quantitat de gent que siguem ens repartirem en grups de màxim 18 persones i ens posarem en els passos de vianants de les avingudes que tinguin un banc davant. Estarem aquí de 18 a les 19:30 fent xiular al màxim de cotxes. 

lunes, 4 de junio de 2012

Concentració recolzament detinguts/des (Dimecres 6 Juny)

És una realitat que tant el President Bauzà com el Delegat de Govern Rodríguez han exigit contundència repressiva a les forces de l´ordre de L'Estat.


El President s'ha contagiat de la onada de detencions de la resta de l'estat espanyol, sobretot a rel de la vaga del 29-M a on han detingut i criminalitzat a una important multitud de sindicalistes per actes clarament trivials i bana'ls.


A la nostra illa, la darrera setmana, han estat efectives 19 detencions en pràcticament en 5 dies. La estratègia es ben clara, perpetrar detencions selectives de índol política a ciutadans actius en la defensa dels drets que ens arravaten dia a dia a un ritme vertiginós.


Manipulació per part dels càrrecs polítics i mitjans de comunicació, policia sotmesa a pressions des-de els despatxos i denunciants jugant les mateixes cartes de tergiversació, quan lo que en realitat hi ha és resistència pacífica i protestes no violentes en favor dels drets de tota la ciutadania, dels drets humans més bàsics.


És el moment de donar el màxim recolzament als companys/es i condemnar aquest procediment propi d'una dictadura fascista sumant-mos TOTES A LA CONCENTRACIÓ DE DIMECRES A DELEGACIÓ DE GOVERN 19 hores. La gravetat del succeït així ho requereix!.


Podeu trobar informació més detallada de les detencions al mitjà alternatiu Contrainfo.cat